Hverdagen

Helt praktisk. Hverdag.
Dagligdagen er bygget op med sine faste strukturer. Måltiderne er vigtige. Der er morgenmad i husene; ligeledes frokost, og aftensmad sammen med DNS og PTG i den fælles spisesal – eller hjemme på Botilbuddet, når det er bedst.
 
De praktiske gøremål, der hører med for at få hverdagen til at fungere, er delt ud, således at hver eneste beboer har et ansvarsområde. Nogle områder kan være store; andre af begrænset omfang. Nogen kan være to om deres område, mens andre kan have deres eget osv. Organiseringen er fleksibel – bliver ændret, når det er godt for det hele, eller når vi bare trænger til nyt.
Vi prioriterer, at alle får lært sig at klare den praktiske hverdag. Alle skal med tiden have lært at lave mad, vaske tøj, gøre rent, udføre vedligeholdelse.
 
Fritiden, eftermiddage og aftner tilbringes efter den enkeltes plan med de aktiviteter, han har bestemt sig for. Hans medbeboere blander sig i dem, hjælper med gode planer eller sørger for fred og ro, når det er påkrævet.
 
Der er en eftermiddag og aften om ugen, hvor alle i Botilbuddet mødes til ”Hjemmedag” med planlægning, diskussioner, fælles madlavning, hygge.
Her er alle, der er hjemme med. Lærerne er selvfølgelig også med.
Weekenderne er forskellige. De kan være planlagte som fælles aktivitetsweekender, hvor alle gør en praktisk indsats. Der kan være ture for nogle få. Der kan være hjemme hygge. Og der kan være hjemrejse på besøg hos nogen, man kender.

Årets gang planlægges med nogle faste højdepunkter, som de fleste på Botilbuddet er med til.
Det kan være det årlige store sportsstævne på Tvind.
Det kan være en stor koncert.
Det kan være juleferiens skitur eller sommerens rejse til Sydeuropa.