• Home
  • Meget mere end et botilbud

Meget mere end et botilbud

Beboerne

Beboerne

Botilbuddet er for dig, der har for svært ved at passe ind i almindelige rammer og strukturer. Botilbuddet er for dig, der har behov for, at der sker noget omkring dig og har behov for, at andre lægger mærke til dig, fordi du ellers ville kunne blive ensom midt mellem andre. Botilbuddet er for dig, der fortsat gerne vil udvikle dig og uddanne dig, selv om også det kan være svært.
Kammerater og fællesskab

Kammerater og fællesskab

Vi bliver gode til at lægge mærke til hverdagens glæder, og vi roser hinanden for alle de ting, der gør det bedre at være sammen i vores kammeratskab. Mange af os har prøvet at blive svigtet og derfor luner det så meget mere, når vi roser hinanden. Det er vigtigt, at vi lytter til hinanden, at vi lærer at stille krav til hinanden, og at vi er kammeratlige over for hinanden.
Glæder

Glæder

Vi er gode til at finde noget nyt at glæde os over. En buket blomster, en ny plæneklipper, en tur til stranden, ild i pejsen og et flot værelse. Hver beboer har en "lille lejlighed" med 2 store værelser. Typisk er det ene indrettet som en lille stue med fjernsyn og det andet som et sove værelse.
Højdepunkterne

Højdepunkterne

Ting bliver mere spændende, når der venter et nyt højdepunkt forude. Tvinds højdepunkter er samtidig traditioner, som flere gange årligt giver ny vind i sejlene. Olympiaden i august, vinterkoncerten i februar og sommerteater i maj... Som beboer deltager du i det omfang, du kan være med som vært eller som deltager.
Villaernes højskole

Villaernes højskole

Du går i skole i Villaernes Højskole. Vi har almindelige skolefag, så du har mulighed for at træne almindelige faglige færdigheder. Vi har også kurser om forskellige aktuelle emner eller andre spændende temaer og har et godt, stort kreativt værksted. Nogle elever har behov for meget mere praktisk arbejde og undervisning, og de arbejder mere med skovbrug og værkstedslære.
Rejserne

Rejserne

En af vores traditioner er at rejse på nogle fantastiske rejser. Vi har været på øen Sct. Vincent i det Caribiske Hav. Vi har fløjet med Tvinds varmluftballon rundt om i verden, mellem jul og nytår har vi været på skiferie i Norge, og om sommeren har vi holdt sommerferie i Frankrig eller Italien. Selv om nogle af os kan have svært ved at bevæge os, har vi lært, at det at rejse er at leve. Så vi rejser.
Målgruppe

Målgruppe

Beboerne på Botilbuddet er ved indskrivning ikke selvstændige i forhold til at kunne klare egen bolig og egen økonomi. Som beboer har du behov for at blive vejledt i forhold til sundhed, økonomi mm og du har ofte svært ved at klare dig sammen med andre mennesker uden at du føler mindre selvværd og selvtillid. Det er det, du gerne vil have hjælp til at ændre.
For en bedre fremtid

For en bedre fremtid

Alle her på Botilbuddet ønsker det bedste for hinandens fremtid. Fremtiden er ikke bare lys, fordi man flytter ud for sig selv på et værelse. Det er ofte noget af det sværeste, ikke mindst fordi mange beboere på Botilbuddet netop har svært ved at skabe varige kontakter. Vi arbejder på, at alle bliver bedre og bedre til at være selvstændige.