A love story

Dette er en kærligheds historie om vores smukke balloner, og om de mennesker, der har skabt sådan en skønhed for vores elever/beboere, fordi de vil dem noget særligt, noget der er langt større end dem selv.

Klik og se en NY film og oplev denne kærlighed - "Tvind Ballon". I Nr. 2 film fortæller eleverne i ballonholdet, hvorfor det elsker at flyve med varmluft ballon.

Tvind Ballon
Tvind Ballon

3:58 min. En kærligheds historie om Tvinds balloner

Tvind Ballon deltog i EM
Tvind Ballon deltog i EM

3:56 min. Tvind Hot Air Balloon Team deltog i EM i ballon flyvning. Polen, september 2013.

Tvind Ballon deltog i DM i Silkeborg og EM i Frankrig

Tvinds luftballon stærkt med i august måned ved Danmarks Mesterskab og de Nordisk Mesterskab der blev afholdt ved Silkeborg mellem d 15 og d. 20 august, og Europas Mesterskab, der blev afholdt i Frankrig mellem d. 22 og d. 27 august.

Tvinds luftballon ”Black Magic” var en af de 21 balloner steg til vejrs i områderne Silkeborg, og igen sammen med 104 andre balloner steg til vejrs 7 gange i løbet af 5 dage i Frankrig - på Brissac sletten sydøst for Les Mans.

View the embedded image gallery online at:
https://www.botilbuddet-dns.dk/nyhed#sigProIdd71d9e497f

”Vi har fløjet med ballon og deltaget i utallige stævner og mesterskaber siden den første flyvning i 1981. Vi har deltaget i stævner og mesterskaber i Polen, Ungarn, Spanien, Frankrig, Italien, Tyskland, Østrig, Finland, Australien, Japan og USA. Det startede under devicen ’jo vildere des bedre’; Det er jo en kæmpe oplevelse at svæve over land og by og følge med luftstrømmene hvor den eneste unaturlige lyd du kan høre, er den susen der lyder når vi blæser ny varm luft op i ballonen”, fortæller skipperen Palle Olsen, ’”vi skulle have noget der tog pippet fra de unge mennesker, og hvor de kunne være en del af noget der var stort; og det at sidde i en flettet kurv højt højt oppe over jorden, er så sandelig en stor oplevelse”.

Tvind Ballonholdet -det mandskab der deltog ved mesterskaberne i år bestod af dem der steg til vejrs, Skipper Palle Olsen og Bjarne Klewitz, og dem der holdt sig på jorden, Rikardt Grønbæk, Larisa Broberg, Angu Wille og Gabriele Pinna som havde en vigtigt rolle ved forberedelsen og selve opsætningen af ballonen, samt fulgte med i følge-bilen på landjorden, hvor de navigerede de små veje for at kunne være på pletten for at modtage ballonen, når den landende der hvor vinden og styringen havde ført den hen.

Tvind Ballonholdet fik en uforglemmelig oplevelse i godt team work, tæt kontakt med vinden og luftstrømmene, og fik set det hele lidt fra oven.
Vi allerede nu glæder sig til næste års Danmarks Mesterskaber, der vil blive afholdt i Tvind i august 2018.

Læs også om "Ballon DM på Tvind - august 2016" her.

Se filmen "Tvind Ballon deltog i EM" på 3:55 minutter her.

Film: Hvorfor Italien? - sommer 2017

Sommerferierejsen ser vi altid frem til. En ferierejse med lærerstuderende fra DNS er fyldt med indhold, kvalitet, sjov, fis og ballade. De studerende fra Det Nødvendige Seminarum vil og kan noget særligt. De er engageret i fælleskab, og de er ildsjæle. Vi lever et liv sammen. Vi passer på hinanden. Den menneskelige interesse bevirker, at vi hurtigt finder en måde at forstå hinanden på, uanset om det er på dansk, engelsk eller italiensk.

View the embedded image gallery online at:
https://www.botilbuddet-dns.dk/nyhed#sigProId36aa03075d

Ermes er en blandt flere studerende, som kommer fra Italien. Derfor har vi rejst til Italien, helt hen til hans hjemby Chieti - 2 år i træk. Vi besøger Ermes’  familie, oplever hvordan livet foregår der, og vi hører bedstemors fortælling om 2. Verdens krig. Vi begynder at forstå, hvad der berører andre mennesker, og vi bliver selv berørt.

Denne film viser noget om, hvordan integrationen mellem de lærerstuderende på Det Nødendige Seminarium og vores elever fungerer.

Hvorfor-Italien-film.jpg

"I think to myself" - St. Vincent marts 2017

Louis Armstrong blev engang spurgt, hvorfor han synger “What a Wonderful World”, når der så meget “ikke-wonderful” i verden (dengang som idag).
Denne film fra Botilbuddets rejse i St. Vincent viser og beviser på smukkeste vis, at vi skal blive ved med at synge sangen - og især at vi skal blive ved med utrætteligt at passe på denne smukke verden og alle os i den.
Nyd denne film, og læg mærke til den smukke natur, og læg især mærke til hvor smukke menneskene i den er og bliver gennem det vi gør og oplever og udretter sammen.                                                                

 - af Sune Jørgensen, Kultur Direktør

Se film "I love my life!" (3:50 min.) og “I think to myself” (3:37 min.)

I love my life! - St. Vincent 2017
I love my life! - St. Vincent 2017

3:51 min. Vores ekstraordinære studierejse til St. Vincent - Caribien i marts 2017 1. afsnit: I love my life!

I think to myself - St. Vincent 2017, afsnit 2
I think to myself - St. Vincent 2017, afsnit 2

3:37 min. Louis Armstrong blev engang spurgt, hvorfor han synger “What a Wonderful World”, når der så meget “ikke-wonderful” i verden (dengang som idag). Denne film fra Botilbuddets rejse i St. Vincent viser og Be-viser på smukkeste vis, at vi skal blive ved med at synge sangen - og især...

 

What a wonderful world!

What a Wonderful World - OUR World!
Med denne overskrift slog vi temaet fast for Vinterkoncert Tvind 2017.
Vi lever på en vidunderlig klode – og vi skal gøre meget for at sørge for, at den bliver ved med at være en ”wonderful world”- en smuk verden.

Dette budskab prægede hele koncerten, både fra scenenen og i salen, både i Holstebro Musikteater og på Borreby Teater.

Klik på den første filmikon og genoplev koncerten.(6:27 min.) Klik på den anden filmikon og se afslutningen af den gribende forestilling “Carmina Burana”, som blev opført ved Vinterkoncerten i Borreby Teater. (5 min.)

Tvinds Vinterkoncert 2017
Tvinds Vinterkoncert 2017

6:27 min. Temaet i år “What a Wonderful World” blev udtrykt gennem smuk og bevægende dans, flot klaverkoncert af Chopin, musikstykker i mange former, og kulminerede med selve sangen, fremført af kor, orkester og unge dansere. En folkebegivenhed i Holstebro Musikteater og på Borreby Teater.

Carmina Burana
Carmina Burana

5 min. Fra Tvinds Vinterkoncert 2017. Black Box Dance Company opfører Carmina Burana –af Carl Orff. En historie om at blive inkluderet. I forestillingen medvirker også elever fra Holstebro Balletskole og Dansk Talentakademi, samt en ung kvinde i kørestol. Idé og koncept: Marie Brolin-Tani Kor...