Ballon DM på Tvind - august 2016

For første gang, blev Danmarks Mesterskab i varmluftballon afholdt i Holstebro Kommune. 02.-07. august.

12 varmluftballoner over horisonten i det vestjyske - både om morgenen og om aftenen, skabte en vidunderlig scene. Dette har glædet både den lokael befolkning og turisterne.

Ballon DM var arrangeret af Tvind Internationale Skolecenter i samarbejde med Dansk Ballon Union. Stævnet blev holdt på Tvind. Flyvningerne var bredt ud over hele Holstebro Kommune.

Ballon stævnet er en dyst om præcisions flyvning. Ballonerne får et start sted, og skal herfra flyve til bestemte mål i konkurrenceområdet. Den ballon som kommer tættest på mål vinder opgaven. Hver flyvning består af en til fem opgaver.

Omkring et hundrede ballon folk opholdt sig på Tvind under DM. Elever og medarbejdere på Tvind sørgede for god mad, god underholdning og professionel organisering. Uanset godt ballon-vejr eller ej, var der god stemning og masser af sjov. Alle har fået en uforglemmelig oplevelse.

Christoffer Mundt blev Danmarks mester denne gang.

 

 

Læs også om "Tvind Ballon deltog i DM i Silkebrog og EM i Frankrig" her.

Se filmen "Tvind Ballon deltog i EM" på 3:55 minutter her.

Vinterkoncert 2016

For første gang i historien, foregik Tvinds Vinterkoncert i Holstebro Musikteater. Omkring 1.000 elever, medarbejdere, familier, venner og andre gæster deltog i koncerten. Som en god tradition, mange forældre,  pårørende og venner af ITP deltog koncerten - en alletiders festlig sammenkomst.

Vinterkoncerten gør, at vi kommer til at opleve noget musik, vi ellers aldrig ville stifte kendskab til.

vk2016 2 vk2016 4 vk2016 3
vk2016 1 vk2016 5 vk2016 6

Fra H. C. Andersens eventyr udført at Asteroiderne fra Holstebro Balletskole til film musik spillet af Nordvestjysk Brass Band; fra Barok til Freddy Mercury; fra Polens landsdelsorkester Filharmonia Zielonogóska til Stettin Kammerkor og Vinterkoncertkoret.

Til sidst bringer den walisiske komponist, Karl Jenkins, os sammen i ønsket om og kampen for fred. Vi opfører hans fredsmesse, ”The Armed Man” A Mass for Peace. Vi har brug for denne messes budskab, i dag måske mere end nogensinde.

Tvind OL september 2015

OL på Tvind med over 600 elever, forældre, lærere og mange venner. OL på Tvind er årets første højdepunkt i skolesamvirket Tvind. Til OL får vi det hele: masser af sport, lidt sol, sikkert regn, højt humør, mere sport, al slags sport.  Vi giver alt hvad vi har: holdsport og puslespil, dans og klatring. I alt 71 sportsdiscipliner. Det giver god sikkerhed for trætte muskler og varme kinder og klar til en dag mere. OL på Tvind er et to dages projekt. Fyldt med meget mere liv end der kan være på én dag. Vi er her, fordi vi alle sammen ved, at vi alle sammen kan være med til en eller anden form for sport og fordi vi kan spise os mætte i burgere.

OL på Tvind igen! - september 2016 OL 2015- samhold Tvind OL 2015

OL på Tvind går ud på at tjene så mange point som muligt hjem til vores skole.  Det drejer sig mest af alt om at give den armen, give den endnu mere armen og ikke give op selv om der sikkert er andre, der næsten er lige så gode.  OL på Tvind handler om ikke at give op, aldrig blive sur, spille fair spil, give god modstand og være dagens bedste sportsmand. Sådan er OL på Tvind ligegyldigt om det regner eller blæser eller solen skinner.

At være en del af historiske begivenheder!

Der sker noget stort på Tvind hele tiden. Vi giver vores elever noget, der er meget større end dem selv.

Vi involverer vores elever i verdens brandpunkter. Den første “International Peace Conference” på Tvind blev afholdt i april. Elever, lærere, studerende, flygtninge og andre gæster deltog.

Peace Conference på Tvind Internationale Peace Conference på Tvind, 2015 Vi deltager i Peace Conference på Tvind.

I maj fejrede vi Tvindkrafts 40 års jubilæum.

Det er 40 år siden, d. 29. maj 1975, at alle på Tvind tog det første spadestik til Tvindkraft, verdens største vindmølle. D. 26. marts 1978 drejede vingerne første gang og møllen producerede strøm. I alle årene, har Tvindkraft givet inspiration og energi til mange mennesker og til vindmølle industrien.

Tvindkraft40aar-tale Vi deltager i Tvindkraft 40 års jubilæum. Tvindkraft er belvet 40 år!

Vi er stolte af at bo på Tvind og at være en del af mange historiske begivenheder.

Film: Vinterkoncerten 2015

Der var messing, der glimtede i lyset med en lyd, der smeltede i øret. Der var violinister, der kiggede på hinanden og smilede, når klangen nåede sit højdepunkt. Der var amatørerne, som holdt tungen lige i munden og koncentrerede sig om takt og tone.

Se film: Vinterkoncert 2015 (5:18 min.)

Filharmonia Zielonogórska

 

Time Of The Drums!

 

Vi deltager Vinterkoncertkoret. Festen for familier og venner! Mød familierne til koncerten.

Vinterkoncerten 2015 på Tvind er som altid arrangeret og komponeret for børn og unge og voksne, der har haft en svær start på livet.

Vinterkoncerten er et møde med andre kulturer. Her mødes mennesker med hver deres kulturbaggrund. Børn og unge, der har svært med at bo hjemme, flygtninge som er fordrevet fra deres hjem, unge mennesker, der er her, fordi de vil gøre en forskel, venner, familie,  og tilsammen kan vi glæde os over de mange indtryk, dette giver.

Vinterkoncerten er også mødet med en ny kultur som denne ukendte musik sliber os på kanterne. Hver gang vi møder det ukendte og opdager det og lever os ind i det, vi ikke kendte, bliver vi mere imødekommende som mennesker og mere fordomsfri.

Under vinterkoncerten på Tvind skaber vi et stort fællesskab mellem musikere, elever, familier, venner og lærere.

Vinterkoncerten er med til at bøje arm med mødet med andre kulturer og byder hinanden inden for. Vinterkoncerten er med til, at vi aldrig skaber afstand til det, vi ikke kender.