Film: Kom til Tvind

Tvind er noget særligt. Menneskene på Tvind vil noget særligt - både dem der er meget ressource stærke, og dem der har brug for meget hjælp.

Vores botilbud er midt på Tvind, midt på Det Nødvendige Seminarium. De lærestuderende er vores venner og støttepersoner.

Tvind er altid åben. Alle er velkommen. Så kom forbi, besøg os, og oplev Tvind.
 

Se lille film: Kom til Tvind (2:04 min.)

 

Holstebro borgmester H.C.Øysterby på Tvind

H. C. Østerby - Holstebro borgmester

på besøg.

Pensionistere og skolebørn besøger Tvind.

Pensionistere og børn på besøg.

 

 

Høstmarked på Tvind

Lørdag d. 25. oktober var en smuk efterårsdag. Tvind Internationale Skolecenter holder det månedlige åbent hus og denne gang er der Høstmarked på programmet - en festlig dag med lege og aktiviteter for store og små, levende musik, udstilling og salg af hjemmedyrket grønt og meget andet. Desuden er der som altid mulighed for en guidet rundvisning på skolecentret og caféen holder åbent med hjemmebagte lækkerier.

Mere end 100 gæster besøgte vores høstmarked den dag.

Levende musik og levende dans på Tvinds Høstmarked. Nina hilser på økologisk gulerod! Afrikanske sanger til vores høstfest.
Økologiske dekorationer åp vores høstmarked. Økologiske grøntsager - til glæde for os selv og for lokale folke. Smag og køb vores hjemmelavet marmelade og støt TCE!

Tvind startede i foråret 2008 med at dyrke egne grøntsager, og i dag har vi ca. 40 slags grønsager og frugter der gror på 7500 m2 land.Formålet med vores økologiske grøntsagshave, også kaldt garden farming er, at eleverne lærer at forstå nødvendigheden af en bæredygtig udvikling. Vi kæder i dette projekt praksis og teori sammen. Eleverne får jord på hænderne og er ude i marken. De kommer til at se resultater - gode og sunde produkter uden sprøjtemidler og kunstgødning. Vi dyrker gulerødder, kartofler, løg, salat, selleri, rødbeder, ærter, jordbær, tomater, grønkål, majs og meget mere. Vi lærer om planter, dyrkning, varme, opbevaring, vanding og gødning.

Gennem vores garden farming projekt vil der blive snakket om, hvordan vores fællesskab med brug af mange kræfter kan skabe nogle gode resultater. Eleverne vil derigennem også kunne opdage, at de bliver taget alvorligt. Formålet er også at sætte gang i en produktion, som på sigt kan føre til hel eller delvis selvforsyning af ovennævnte produkter.