• Home
  • Nyheder
  • Tvind Ballon deltog i DM i Silkeborg og EM i Frankrig

Tvind Ballon deltog i DM i Silkeborg og EM i Frankrig

Tvinds luftballon stærkt med i august måned ved Danmarks Mesterskab og de Nordisk Mesterskab der blev afholdt ved Silkeborg mellem d 15 og d. 20 august, og Europas Mesterskab, der blev afholdt i Frankrig mellem d. 22 og d. 27 august.

Tvinds luftballon ”Black Magic” var en af de 21 balloner steg til vejrs i områderne Silkeborg, og igen sammen med 104 andre balloner steg til vejrs 7 gange i løbet af 5 dage i Frankrig - på Brissac sletten sydøst for Les Mans.

”Vi har fløjet med ballon og deltaget i utallige stævner og mesterskaber siden den første flyvning i 1981. Vi har deltaget i stævner og mesterskaber i Polen, Ungarn, Spanien, Frankrig, Italien, Tyskland, Østrig, Finland, Australien, Japan og USA. Det startede under devicen ’jo vildere des bedre’; Det er jo en kæmpe oplevelse at svæve over land og by og følge med luftstrømmene hvor den eneste unaturlige lyd du kan høre, er den susen der lyder når vi blæser ny varm luft op i ballonen”, fortæller skipperen Palle Olsen, ’”vi skulle have noget der tog pippet fra de unge mennesker, og hvor de kunne være en del af noget der var stort; og det at sidde i en flettet kurv højt højt oppe over jorden, er så sandelig en stor oplevelse”.

Tvind Ballonholdet -det mandskab der deltog ved mesterskaberne i år bestod af dem der steg til vejrs, Skipper Palle Olsen og Bjarne Klewitz, og dem der holdt sig på jorden, Rikardt Grønbæk, Larisa Broberg, Angu Wille og Gabriele Pinna som havde en vigtigt rolle ved forberedelsen og selve opsætningen af ballonen, samt fulgte med i følge-bilen på landjorden, hvor de navigerede de små veje for at kunne være på pletten for at modtage ballonen, når den landende der hvor vinden og styringen havde ført den hen.

Tvind Ballonholdet fik en uforglemmelig oplevelse i godt team work, tæt kontakt med vinden og luftstrømmene, og fik set det hele lidt fra oven.
Vi allerede nu glæder sig til næste års Danmarks Mesterskaber, der vil blive afholdt i Tvind i august 2018.

Læs også om "Ballon DM på Tvind - august 2016" her.

Se filmen "Tvind Ballon deltog i EM" på 3:55 minutter her.