• Home
  • Varm luft ballon flyvning

Varm luft ballon flyvning

Når du viser rundt derhjemme, viser du sikkert først og fremmest det frem, som du selv er mest stolt af. Sådan er det selvfølgelig også på Botilbuddet. Men her kan det måske tage lidt tid at lave en rundvisning, fordi der er en del forskellige ting, som vi er stolte af, og som vi derfor gerne vil vise frem. Tvinds ballonhold med ballonskipper Palle og ballon lærling Bjarne og deres crew af flere elever er en af de ting, vi er særlig meget stolte af. På ballonholdet er der mange forskellige opgaver - vi sætter ballonen op, holder den i tovene indtil den er klar, kører i Landrover og holder øje med ballonen og taler med skipperen i walkie talkie, kører ind over marker når den skal samles op, taler med de mange mennesker, som kommer og ser på, pakker ballonen sammen igen og hviler ud efter en tidlig morgen start.

For de der flyver med ballonen er det selvfølgeligt noget helt helt særligt. Vi flyver med vindens hastighed hen over marker - dykker ned og plukker en solsikke i farten, flyver over gårde, kirker, borge, huse, søer og ser det hele fra oven - et flot syn og en særlig følelse.

Ballonholdet har fløjet meget for lokale gæster. Ballonholdet har været til Europamesterskabet og Danmarksmesterskabet i ballonflyvning hvert år.  Ballonflyvning i Danmark, i Italien, i Frankrig, i Ungarn og andre steder er en af vores profiler.  Det er vildt. Det er særligt. Det er vores eget. Hvem har ellers en ballon? Tvind.

Læs om "Tvind Ballon deltog i DM i Silkebrog og EM i Frankrig"..

Læs om Ballon DM på Tvind - august 2016.

Se filmen "Tvind Ballon deltog i EM" på 3:55 minutter.