Vi forbereder OL

Endnu en flot sen sommer dag er startet. Det er i begyndelsen af september.
 
En masse skal ske i dag, og mange opgaver skal gøres færdige.
I morgen kommer der nemlig 650 børn, unge og voksne fra Tvind skoler og opholdssteder til OL på Tvind i 2 dage.  
Der skal være plads til alle.
 
Alle på Tvind er mobiliseret. Lærerstuderende, højskole deltagere, elever,  lærere, pædagoger og frivillige er samlet i ugen forinden, hvor alt  skal forberedes til den mindste detalje, fordi OL skal gennemføres med høj kvalitet.

Se film: Vi forbereder OL (2:15 min.)

forbereder-OL-2ny

 

forbereder-OL-6

 

 
60 discipliner - mange af dem skal kreeres først, så alle deltagere kan se sig selv som aktive i OL, og føle sig inkluderet. Det er derfor, elever og lærere fra Tvind skoler og opholdssteder hvert år glæder sig til denne festlige begivenhed.
 
Nu er græsset slået, maden forberedt, forhindringsbanen bygget, disciplinerne afprøvet, de ansvarlige på posterne klar, og åbningsceremonien er fin pudset.
 
Vi venter spændt på, at OL skal starte.

Plads til Alle -OL 2014

OL er godt på mange måder.

Det er godt, fordi vi ser så mange nye talenter hos elever og lærere dukke frem.
OL fodbold, volleyball, klatring, kasseklatring, trampolin, bueskydning, forhindringsløb, Vandballon volley… Mere end 60 discipliner skal prøves af gennem 2 dage.

Det er godt, fordi OL giver alle mulighed for at komme op på mærkerne. 
Kom nu – godt gået - vær nu med – bliv ved – sådan siger vi til hinanden.

Det er godt, fordi hver elev og lærer kan bidrage med sine kræfter, hvad enten det er store fysiske kræfter, eller de ”små grå celler” – som vinder i skak eller puslespil.

OL på Tvind giver os hele tiden muligheder for at være med til at vinde, vinde over andre, vinde over sig selv og vinde sammen.

se film:Plads til alle (3.56 min.)

OL2014-2

 

OL2014-3

 

OL2014-4 OL2014-5 OL2014-6

Kommer du på besøg midt i alt dette, vil du opleve den fantastiske atmosfære, som alle disse mennesker skaber sammen - med godt humør, uanset om det er solskins vejr eller kraftig regn.

OL på Tvind er godt for alle, fordi der er plads til alle.

Sommer på Tvind

Sommeren på Tvind er fyldt med farver, liv, glæde og kammeratskab.

Denne sommer hilsen er også en invitation til Tvinds Sommerteater.

Oplev Tvinds smukke sommer og få en smagsprøve på vores teaterstykke “Oh, what a lovely war!” i denne lille film af 1:39 minutter.

Se film: Sommer hilsen fra Tvind

(1:39 min.)

sommer-baalplads

Sommer hygge på Botilbuddet

 

sommer-outdoor-fitness

Outdoor fitness for alle

 

Sommer i Kroatien 2014

Den friske vind fra havet sender duften af saltet vand ind over land. Et dejligt feriehus med swimming pool - sol og strand -  lege, god mad og hygge… sådan en dejlig sommerferie drømmer vores elever om - lige som mange mennesker gør det. Derfor rejste vi til Kroatien i år.

Et 2000 år gammelt Coloseum er lige så gammelt, som Kroatiens oliven- og vin kultur.
De smukke byer har mange smalle gader og en karakteristisk stil.
Vejret veksler mellem kraftig solskin og regn.
Besøg i national parken, hvorfra Tito tidligere regerede Jugoslavien.
Som mange andre turister, bliver vi fascineret af den syd Europæiske natur og kultur.

 Se filmen - "Lev et liv sammen" (2 min.)

Botilbuddet på sommerferie i Kroatien - god mad hver dag

 

Botilbuddet på sommerferie i Kroatien 2014

 

Botilbuddet på sommerferie i Kroatien 2014 Botilbuddet i Kroatien - perfekt ferie Botilbuddet på sommerferie i Kroatien - plads til alle

Det handler ikke kun om ferie, det handler også om at skabe et godt liv med sjov, omsorg og empati for hinanden. Sund og god mad hver dag er en vigtig del af det hele.

Vi vil gerne, at vores elever udvikler sig til gode og tolerante mennesker i fællesskaber, hvor der er plads til alle. Det har vores elever tit svært ved, men det har de brug for, og det har de godt af.  
Vi opnår nogle af disse mål ved at leve et liv sammen med vores elever, både hjemme på Tvind og ude på en sommerferie rejse til Kroatien.

Jeg lever! - St. Vincent 2014

Livet i St. Vincent er simpelt og jordnært.
Vi sætter stor pris på, at vi kunne leve et liv som lokale folk, et liv der i høj grad er tilknyttet naturen, et liv der smager af naturen.

Se filmen: Jeg lever! (3:50 min.)

Botilbuddet på St. Vincent - oplev et liv tæt på naturen.

 

Vi arbejder med organisk landbrug på St. Vincent.

 

VI luger ukrudt, luger ukrudt og luger mere ukrudt. Vi ryder op efter en alvorlig oversvømmelse for 2 måneder siden. Botilbuddet på St. Vincent - en gåtur i junglen.

Nogle gange hænger maden på træerne….  Bare man har det rigtige redskab, kan man få fat på den vidunderlige ”coconut water”, som er den bedste og mest naturlige energi drik.  
Brødet hænger også på træet – som kaldes ”brødfrugter”. De skal dog ristes på bålet, og serveres varmt på f.eks. papaja blade. Brødfrugterne er en af verdens mest nyttige og næringsrig frugter.
Nogle gange skal vi arbejde mere for at få mad. F.eks. hvis vi vil have fisk, må vi fange dem først.

Lige som hjemme på Tvind, arbejder vi også med organisk landbrug på St. Vincent - sammen med vores værter fra ”Richmond Vale Acedemy”. Vi sår salater, beskærer frugttræer, luger ukrudt, luger ukrudt og luger mere ukrudt. Det tropiske klima gør, at grønsager og frugter gror året rundt.

Mens naturen forærer St. Vincent en masse gode ting, bliver landet også tit ramt af natur katastrofer. En alvorlig oversvømmelse i december har skyllet en del huse, veje, og strande væk, og afløbet ved denne vej er blokeret med mudder. Til sammen graver vi mudderet ud, meter efter meter.
Oversvømmelsen har også blokeret denne bro, og floden løb ovenpå broen i stedet for under. Vi hjalp hinanden med at afspærre vandet, finde det blokerede sted, og grave mudder op.
Da vi var færdige, løb vandet under broen igen.

Vi bliver overvældet af naturens skønhed og de barske konsekvenser af de begyndende  klimaforandringer, og der er grobund for, at vi sammen kan finde ud af, hvordan vores natur bevares.

Vi vil uddanne mennesker til at være med til at skabe et bedre liv i fremtiden, ikke blot for sig selv, men for mange mennesker. Derfor er det afgørende at røre ved mange følelser og sammen skabe visioner om fremtiden.