Nytårsferie i Norge 2013

Ferie og fællesskab. Fællesskab og ferie. Begge dele betyder meget for den gode oplevelse på Hornsjø Højfjeldshotel i Norge og på Hafjell slalombakker. Det er en stor oplevelse for os alle – for lærere og elever, at vi kan være samlet omkring 200 børn og unge og voksne til alle tiders skiferie ved nytåret i så godt humør og med så god stemning.

Nytårsferie i Norge: et landskab som eventyr Tobias på ski hver dag - Botilbuddets skiferie i Norge Mads' første nytårsferie i Norge sammen med Botilbuddet DNS

Rune er med på nytårsferie i Norge hver år, også i år! Nytårs aften - Botilbuddet i Norge Vi opholder os i Hornsjø højfjeldet hotel.

Se flere billeder fra vores nytårsferie i Norge i år her.

Skiferie/nytårsferie er en oplevelse, vi hvert år trækker  med os hjem til Botilbuddet, og lever videre på ved starten af det nye året.  Ferien er noget vi alle glæder os til. Både lærere og elever, både dem der elsker at stå på ski og dem der ikke gør. Eleverne er kommet på vores sted med alle deres mange problemer samlet i hobetal og rigelige mængder, men de ved godt, hvordan det skal være på nytårsferien. Det er et aktivt fravalg af  alkohol og hash hen over nytåret. Det er en god øvelse i at prioritere. Hvad vægter de højst.  De bliver udfordret til at tage stilling til, om de vil fejre nytårsaften på helt traditionel vis med masser af alkohol, en aften som de ofte ikke kan huske bagefter – eller om de vælger et endnu mere sammentømret kammeratskab. For kammeratskabet skabes af gode oplevelser, af at hjælpe hinanden op efter et godt styrt, af at lære hinanden at få den sejr det er at kunne stå ned ad bakkerne på ski.

På ski er nogle elever bedre end lærerne efter få øve timer.  Og så kan vi være sammen om at få det lært og grine af hinanden og sige til hinanden: Hold fast, hvor er det sejt at du kan stå så godt på ski. Lærere og elever er helt klart sammen om det – elever og lærere fra skoler, som ikke kender hinanden i forvejen lærer hinanden at kende. Det er ikke så svært at finde ud af hvad man skal gøre, for bakkerne går kun nedad,  så alle skal alligevel ned i bunden. Alle ved godt at der kun er én ting at gøre, når man er faldet og ligger ned med sne ned ad ryggen – det er at komme op igen. Der bliver skabt venskaber på tværs. Der er nogle der finder sammen fordi de står på snowboard, nogle der danser zumba sammen, nogle der står på pukkelpisten. Men sammen er vi.

Nogle elever er ikke så vilde med ski.  De er med på ferien fordi de er vilde med den hyggelige stemning og den flotteste natur. Vi glæder os over solskinsvejr, det tåget snevejr,  og  tøvejr og frost igen. Vejret og landskabet forandrer sig hele tiden her på fjeldet og vi må bare følge med og nyde det!