Alle tiders Berlin, marts 2013

Vi elsker Berlin. De fleste af os har været i Berlin flere gange. Alligevel tog vi på en lille uges ferietur til Berlin igen, med forventningen om at få en god tur sammen i en god og kammeratlig atmosfære. Det planlagte program gav i hvert fald vished om mange spændende oplevelser.

Mads, Rune, Sidsel, Lasse Nicklas og Nina, og lærerne Bjarne, Bent og Agnese, var med på turen.

Hver gang vi besøger Berlin, oplever vi noget nyt.

Botilbuddet på DNS - vinterferie i Berlin, 2013 Botilbuddet på DNS bersøger Berlin Zoo Botilbuddet på DNS besøger Berlin Zoo

Vi besøgte Zoologisk Have i Berlin, en Zoo med det største antal dyrearter i hele Europa. Det var en stor oplevelse. Mads fik set pingvinerne, som jo, som bekendt af mange, er hans favorit dyr. Nina var især vildt begejstret for de velindrettede akvarier fyldt med de mest fantastisk flotte og farverige planter og fisk. Vi brugte en hele dag og gik ca. 10 km for at se de mange livlige dyr.

Botilbuddet i Madame Tussaud Museum, Berlin Botilbuddet i Berlin - mødes med Freud Botilbuddet i Madame Tussaud Museum, Berlin

Madame Tussauds vokscabinet gav os en anden slags livlig oplevelse. Der mødte vi mange historiske personer og stjerner, Sigmund Freud, Albert Einstein, Marilyn Monroe, Karl Marx, Justin Bieber – i voksfigurer. Disse figurer er meget mere end figurer, og Sidsel kunne ikke lade være med at holde og kysse nogle at dem. Det fik hun også lov til.  Rune var mere interesseret i Sebastian Bach, som han lærte at kende ved vores musik undervisning.

Se flere billeder fra besøget på Madame Tussauds m.v. på slideshow. (Klik på det første foto for at starte slidshow.)

Botilbuddet på DNS - vinterferie i Berlin Botilbuddet i Berlin - Sanssouci Slot Botilbuddet i Berlin - Sanssouci Slot

Vi besøgte også Sanssouci i Potsdam ca. 70 km udenfor Berlin. Slottet blev bygget i 1700 tallet, som sommer residens for ”Frederik the Great”. Et imponerende bygningsværk med en storslået park.

Disse dejlige nye oplevelser er ikke den eneste grund til, at vi tager til Berlin igen og igen. Vi har nogle gode venner i Berlin.

”Friends Forever” er vores gode venner. Alle de smukke Zimbabweanske stenskulpturer på Tvind var leveret af ”Friends Forever”. Hver år hjælper vi ”Friends Forever”  med at sætte skulpturudstillinger op i Danmark. Vi besøgte selvfølgelig ”Friends Forever”s kæmpe galleri i centrum af Berlin, og kikkede på deres nye udstilling.

”Humana People to People”  er også vores gode venner. Vi besøgte Humanas tøjbutik, hvor Mads og Sidsel købte noget fint genbrugstøj.
Hotellet, vi boede på i Berlin, er ejet af ”Humana People to People” og består af rigtig mange værelser og faciliteter. Især swimmingpoolen, saunaen, TV stuen og en avanceret massagestol faldt i god jord hos alle.

Berlin er en flot og kulturel by; Bjarne er vores lokale guide, som har mange gode idéer til, hvad vi kan opleve; vi har venner og bekendte i Berlin, vi er glade for at møde; vi opholder os på et hjemligt hotel… En blanding af spænding og tryghed gør, at turene til Berlin er alle tiders succes.

Den bedste måde at beskrive turen på er ved at fortælle Sidsels svar på spørgsmålet om, hvad hun syntes var det bedste dyr i Zoologisk Have: Alle dyr, det bedste var, at der ikke havde været nogen skænderier, og at alle havde været glade. Dette gjaldt også for resten af turen.