Hvorfor lykkes det?

Et hundrede tres børn, unge og voksne fra Tvinds skoler og opholdssteder kørte også denne vinter op ad norske islagte veje med 13 % stigning til Hornsjø Højfjeldshotel lidt nord for Lillehammer. Skiferien og fællesskabet er en af vores gode traditioner – en af de traditioner, mange af os hvert år bliver nødt til at opleve igen.
 
For hver dag på vores skiferie er der rigtig gode muligheder for, at en dårlig skiløber bliver bedre og den sidste dag kan suse ned ad bakkerne uden at falde, uden at vælte, med faste muskler og en stærk kondi og lungerne fulde af norsk fjeldluft.

Filmen "Hvorfor lykkes det?" (4:27 min.)

Mads på skiferie igen.

 

Nina på skiferie for først gang.

 

Et hundrede tres sad hver aften til bords efter en lang, god dag på slalombakkerne og fik serveret forret og hovedret og dessert, og bagefter i svømmehallen , og i sauna,  og bagefter til snebadning,  eller spillede spil,  eller dansede Zumba, eller hyggede sig ved pejsen, eller sad og snakkede,  eller gik tidligt i seng, fordi vi var trætte efter en lang dag på fjeldet.  

Hvert opholdssted og hver skole havde sin egen gode ledelse af lærere og pædagoger med på skiferie, som hver aften blev fulgt op af et lærertræf, hvor dagens hændelser blev vendt og næste dag blev planlagt endnu bedre.

Det lykkes for vores elever at være sammen og skaffe sig nye venner. Ellers er julen ofte den tid, hvor store forventninger til familiesammenhold falder på gulvet eller hvor alkohol fylder så meget, at kun lidt alligevel huskes. Første dag på skiene kan de, der var med sidste år bryste sig i succes.  De oplever fornøjelsen af at kunne lidt mere end de andre. Og de, der ikke er så gode får hjælp fra de øvede og oplever fornøjelsen af at være begyndere første dag – lidt øvede anden dag – tør det meste tredje dag og fjerde dag er verdensmestre – det er en herlig udvikling, der giver hurtig og stor selvtillid.

Det lykkes, fordi vi er sammen. Det lykkes, fordi det er sjovt. Det lykkes, fordi gode venner skubber på og klapper af gode resultater. Det lykkes, fordi vi alle sammen kommer fra Tvind. Det lykkes, fordi rammerne er lagt godt tilrette af lærerne, og det lykkes, fordi vi får lyst til, at det skal lykkes, når vi er sammen.

Aften hygge efter en ski dag. God mad hver aften på Hornsjø Højfjeldshotel. Nytårs aften på Hornsjø Højfjeldshotel.

Nye venner, flere venner, godt humør, mere humør, fra ikke styr på kroppen til meget mere styr på kroppen og nye bevægelser og ondt i alle led. Fra lidt opmærksomhed til fuld opmærksomhed og fra lidt afstand til hinanden, fordi vi ikke kender hinanden til tæt samvær og godt humør og mange smil og et rigtig godt nytår.