Tvind ballon deltog EM 2013

Tvind Hot Air Balloon Team har deltaget i Europamesterskabet i ballonflyvning i Polen i september 2013.

Majed Jafar fra Opholdsstedet Apollo, Casper Olsen fra Opholdsstedet Bogense og Mads Heinsen fra Botilbuddet på DNS er med på Ballonholdet.
De 3 vidt forskellige elever fortæller, hvorfor de elsker at være med på “Tvind Hot Air Balloon Team” og flyve med varmluft ballon.

Se filmen "Tvind Ballon i EM" (3:56 min)

 

Tvind Hot Air Balloon Team

 

hvordan forgår dagligdagen?

"Vi står op 3:30 om natten, gør klar og kør til briefing. Efter briefingen, finder vi et sted, hvor vi kan sætte ballonen op.
Når ballonen er i luften,  så kører vi efter ballon i vores ballon bil.
Vi bruger GPS treck og walkie talkie.
Når ballonen skal lande, får vi fat på kurven. Bagefter trækker vi luften ud af ballonen, pakker ballonen sammen og tanker gas op. Så er vi klar til næste flyvning."  

Hvorfor er det så spændende?

Casper fortæller: "Jeg kan godt lide at komme ud for frisk luft, opleve noget nyt hver dag, man ser mange nye steder, man oplever noget nyt i luften hver eneste gang."

Majed fortæller: "Det er spændende med ballon flyvning, fordi du kommer op og kikker ned, og du kan se det HELE.
At flyve med ballon er ikke det samme som at flyve med flyvemaskine. Der er du uden for, og det er stille, lige som når man sejler – sejler i luften."

Jorden set fra himlen Ballon set fra himlen Balloner skaber eventyr.

Hvad har I lært?

Mads fortæller: "Jeg har lært at sætte ballon op og pakke ballon ned sammen med andre. Jeg kender rutinerne. Vi bliver gode til at arbejde sammen. I starten af, vidste vi ikke, hvad hver i sær skal gøre, det tog os en halv time til at sætte ballonen op, til sidst kunne vi gøre det på 10 minutter."

Majed fortæller: "Jeg har lært meget om navigation, for eksempel at bruge kortet til at finde ballonen,  og jeg kan også finde ud af på kortet, hvad for en retning ballonen flyver ift. vindretning. Jeg vidste ikke, hvordan en ballon kunne flyve og kunne ændre retninger. Det ved jeg nu.
Det var svært for mig til at stå op, men det er det ikke mere. Fordi der er noget, man glæder sig til, og man skal bare ud af sengen!"

Tvind Hot Air Balloon Team repræsenterer Danmark. Ballon Skipper Palle. The Crew!