Jeg lever! - St. Vincent 2014

Livet i St. Vincent er simpelt og jordnært.
Vi sætter stor pris på, at vi kunne leve et liv som lokale folk, et liv der i høj grad er tilknyttet naturen, et liv der smager af naturen.

Se filmen: Jeg lever! (3:50 min.)

Botilbuddet på St. Vincent - oplev et liv tæt på naturen.

 

Vi arbejder med organisk landbrug på St. Vincent.

 

VI luger ukrudt, luger ukrudt og luger mere ukrudt. Vi ryder op efter en alvorlig oversvømmelse for 2 måneder siden. Botilbuddet på St. Vincent - en gåtur i junglen.

Nogle gange hænger maden på træerne….  Bare man har det rigtige redskab, kan man få fat på den vidunderlige ”coconut water”, som er den bedste og mest naturlige energi drik.  
Brødet hænger også på træet – som kaldes ”brødfrugter”. De skal dog ristes på bålet, og serveres varmt på f.eks. papaja blade. Brødfrugterne er en af verdens mest nyttige og næringsrig frugter.
Nogle gange skal vi arbejde mere for at få mad. F.eks. hvis vi vil have fisk, må vi fange dem først.

Lige som hjemme på Tvind, arbejder vi også med organisk landbrug på St. Vincent - sammen med vores værter fra ”Richmond Vale Acedemy”. Vi sår salater, beskærer frugttræer, luger ukrudt, luger ukrudt og luger mere ukrudt. Det tropiske klima gør, at grønsager og frugter gror året rundt.

Mens naturen forærer St. Vincent en masse gode ting, bliver landet også tit ramt af natur katastrofer. En alvorlig oversvømmelse i december har skyllet en del huse, veje, og strande væk, og afløbet ved denne vej er blokeret med mudder. Til sammen graver vi mudderet ud, meter efter meter.
Oversvømmelsen har også blokeret denne bro, og floden løb ovenpå broen i stedet for under. Vi hjalp hinanden med at afspærre vandet, finde det blokerede sted, og grave mudder op.
Da vi var færdige, løb vandet under broen igen.

Vi bliver overvældet af naturens skønhed og de barske konsekvenser af de begyndende  klimaforandringer, og der er grobund for, at vi sammen kan finde ud af, hvordan vores natur bevares.

Vi vil uddanne mennesker til at være med til at skabe et bedre liv i fremtiden, ikke blot for sig selv, men for mange mennesker. Derfor er det afgørende at røre ved mange følelser og sammen skabe visioner om fremtiden.