Efterårskoncert november 2012

Der var ingen kløft mellem nogen generationer. Der var ingen forskel mellem lærere og pædagoger og elever. Vi var der sammen til efterårskoncerten 2012.  

Efterårskoncerten har en lang tradition, men hvert år forandrer den sig. Temaet for efterårskoncerten 2012 var ”For a better future” og vi havde fornøjelsen af at se bidrag indenfor sang, digtekunst, film, billeder, dans og anden performance. Rammen om efterårskoncerten var flot. Vi var omkring 250 elever, lærere og pædagoger, og vi havde hver især forberedt vores indslag.

Og forberedelsen er svær. Forberedelsen indeholder alle de svære valg for vores elever: Hvem er med og hvem er ikke med? Hvem har talent og hvem tør arbejde på at få talent? Hvem bliver ved til dagen kommer og hvem springer på scenen og hvem springer fra før dagen kommer og hvem kommer alligevel ikke på scenen. Sådan er livet fuldt af herlige tilvalg og fravalg, som hele tiden skaber os som de mennesker, vi bliver til.

En bedre fremtid var fortolket på mange forskellige måder. Vi så en film om en rejse til et børnehjem i Rumænien, hvor eleverne havde samlet tøj og sko ind, som de delte ud nede i Rumænien. Her var eleverne med til at skabe en bedre fremtid for andre.

Efterårskoncert2012

Filmen "Efterårskoncert 2012" (4:05 min.)

Juelsminde: Water for all

 

Botilbuddet deltager efterårskoncert i Juelsminde

 

Vi hørte herlige sange, som blev endnu bedre, fordi de blev fremført af elever med sjæl og fulgt dybt koncentreret af andre elever – koncentreret, fordi vi ved, hvad det kræver at synge fra scenen og ud over scenen og ned til os.  Vi hørte egne kompositioner, vi hørte sange på film, fordi eleven ikke turde tage skridtet op på scenen, men valgte genvejen over filmen.  Vi hørte sange fra hjertet og om hjertets forunderlige rejser.

Vi så en forbløffende flot dans om de fire elementer, luft, ild, jord og vand.  Og vi så elever, der havde øvet igen og igen og mere endnu og var blevet ved og derfor gjorde det flot.
Vi hørte om en rejse til et af verdens store brændpunkter, de palæstinensiske flygtningelejre. Vi hørte dem og kunne mærke, at de var rørt i sjælen.

Vi så danse og hørte sange om det store dilemma, vi står over for i verden, at klimaet forandrer sig og temperaturen stiger. Efterårskoncerten viste en generation, der har kræfterne til at forandre, en generation, der har kræfterne til at stå imod. Efterårskoncerten viste en generation, der er klar til at kæmpe for en bedre fremtid.

Vi hørte et pigeorkester, et rockorkester, vi hørte solo, kor og sang fællessang og det blev tydeligt for os alle, at der var nogle ben, der rystede gevaldigt, og der var nogle stemmer, der havde en nervøs overtone, når sceneskrækken tog til, men mens elementerne rasede var vi sammen med hinanden og derfor var der aldrig nogen, der faldt igennem, men kun en hel masse børn, unge og voksne, der var sammen om at skabe en rigtig god efterårskoncert.
Tillykke med det til os alle sammen.