OL på Tvind august 2012

Der er gode begivenheder, og der er meget gode begivenheder. Olympiaden på Tvind hører til de meget gode begivenheder.  650 anbragte børn og unge og lærere og pædagoger fra opholdssteder og skoler holder hvert år den første fredag og lørdag i september måned et imponerende sportsarrangement.  Her dystes i volleyball, øksekast, bueskydning, street art, fodbold, skak, backgammon, cirkus. Her dystes i trampolin spring, fodbold golf, basketball, forhindringsløb, dart, maratonløb, puslespil, atletik, svømning, badminton og meget mere. Her er plads til alle. De, der kan det hele og er fit for fight. De, der er tykke og de, der er tynde. Her er plads til de, der kan holde sammen og de, der er gode til at gøre det selv. Alle point tæller. Alle kan være med. Også til maraton.

En 7 minutters film om OL 2011

 

 

 

 

Se flere billeder fra OL her.

Ved maraton tæller hver en omgang, vi løber. Og det er ikke, fordi vi hver især behøver at løbe en hel omgang - hver især bærer vi stafetten med os, og når stafetten har nået en rundgang, har vi skaffet et point mere til vores skole. 6 skoleenheder kæmper mod hinanden. Jyder mod Nordsjælland, fynboer mod vestjyder, Vestsjælland mod Sønderjyder, skole mod skole, elev mod elev. Og vi går alle sammen til sporten med fynd og klem og god motivation og kaffe og burger og saftevand og mere burger som mellemmad.

Olympiaden på Tvind er både for dem, der hader sport, men elsker sammenhold og dem, der elsker sport, men ikke tror nok på sig selv. Olympiaden på Tvind er for alle dem, der har haft en svær start på livet, men kan give den armen og som ikke er bange for at vise det, og som ved, at sammenhold gør stærk. Olympiaden på Tvind giver plads til flere succeser og mange medaljer om halsen og pokaler til hylden og billeder til væggen og gode minder om indsatsen og iveren og anstrengelserne og mange gode oplevelser, der giver mere styrke i dagligdagen. Det er pædagogisk arbejde på højt niveau, når lærere og pædagoger sammen med deres elever styrker sammenholdet  og over to dage dyster, så benene vakler og hænderne ryster, og trætheden overmander, og glæden bliver stor.

Venskaber skabes på tværs af skoler, og selv i kampens hede undgår den stærke konkurrence ånd at blive til mere end en ihærdig iver for at blive den bedste, for én ting er altid sikkert, at selvfølgelig er det bedst at blive de bedste.

Botilbuddet på DNS har igen deltaget som en del af Tvind United, og vi var de bedste, fordi vi kom hjem med masser af medaljer. Vi glæder os allerede til næste år – for så er vi virkelig de bedste.