Sommer i Italien 2010

Fra solsikkefarmer til vindruefarmer, fra bjerger til floder, fra hav til luft, fra Todi til Modena, fra vineddike til Ferrari... Vi har rejst 4.000 km. Vi har vært i Italien!

I sommeren 2010 tog elever og lærere fra Botilbuddet på DNS, Casablanca og PTG (Praktisk Teoretisk Grunduddannelse) på rejse til Italien. Vi var over 20 personer i alt.
Sommerferiens program blev først og fremmest bestemt af ballonflyvningsstævnet i Todi, Italien. Hvert år deltager Tvind med 2 eller 3 af vores varmtluftsballonner i stævner rundt om i verden. Til dagligt deler eleverne klasseværelser på dagskolen i Tvind—nu skulle de få ballonen i vejret—arbejde sammen i landhold og flyvehold—og selvfølgelig dyste med flere hundrede andre ballon entusiaster om 1. præmien. Alle elever kom op at flyve.

Imellem flyvningerne, var der gang i swimming poolen og sight seing i Rom og småbyer i nærheden af Modena. Om aftenen lavede vi god mad og  hyggede. Det blev en uge med godt kammeratskab, sub tropisk varme og mange nye indtryk.

Italien2010-1 Italien2010-2 Italien2010-3

På vej hejm tog Botilbuddet og Casablanca hjem til Aleksandro Ricci´s famile i Modena. Aleksandro er italiener og kom fra Modena. Han startede sin 4-årige læreruddannelse på Det Nødvendige Seminarium i Tvind (DNS).
 
Aleksandro's far er yoga terapeut og vi overnatede på deres Yogacenter. Vi tog også på udflugter. Vi besøgte en vineddike fabrik og en dag tog vi ud og så hvordan italienerne bygger Ferrari biler på en moderne bilfabrik. Vi havde en dejlige aften med italienske barbaque sammen med Aleksandro´s stor famile.
Vi nød de to uger sammen og kommer gerne igen til Italien næste sommer.

Se flere billeder fra Italien på slidesshow her.