Sommer i Normandiet 2009 - en rejse i historien

Sommerrejsen 2009 har historie som emne. Rune og Mads interesserer sig for 2. verdenskrig og vil til Normandiet, for at finde ud af hvad Slaget ved Dunkerque betød dengang i 1940.

Det er en varm dag i juli og på Botilbuddet Villa Vest er der rejsestemning. Alt mad ud af køleskabet—alle værelser rene—vi kommer først tilbage om en uge. Berlingo´en bliver pakket—også kassen på taget. 5 store mænd tager deres pladser—Finn er chauffør og Rune er chaufførvagt, Mads, Sam og Kenneth tager bagsædet.

Sommerrejsen har historie som emne. Rune og Mads interesserer sig for 2. verdenskrig og vil til Normandiet, for at finde ud af hvad Slaget ved Dunkerque betød dengang i 1940.

Rune fortæller: ”Mads og jeg havde længe snakket om, at vi ville til Frankrig for at se på bunkers og lære mere om 2. verdensk1940 da tyske tropper invaderede Frankrig. De allierede blev afskåret fra de franske hovedstyrker af det tyske fremstød rig.

Vi så museer med krigshjelme og militæruniformer fra dengang. Vi så, hvilke biler, geværer, kanoner og telegrafudstyr, de brugte under krigen.

Det mest rystende var alle gravstenene. Over 40,000 af dem. Franskmænd, briter, belgier og hollændere og tyskere faldt i titusindvis i juni, 1940."

Frankrig1 Frankrig2 Frankrig3