USA rejse 2008

Rune Have fortæller:

”Før vi tog af sted kiggede vi på kort og læste om USA. Vi fløj fra Danmark via London. 
Rolf—vores pædagog—havde arrangeret alt med vores værtsskole i USA.”

1. uge
”Vi skulle bo på IICD Massachusetts, der er en skole. Her var der mennesker fra både Japan, Brasilien og Mexico. Kiki var vores vært. Hun underviste os i at skrive og snakke på engelsk. Det var rigtig godt, og jeg fik lært noget”.
”Vi var også ude og besøge en økologisk farm, hvor de dyrkede mange forskellige grøntsager, og opdrættede høns. De viste os rundt på farmen, og det var rigtig spændende”.
”Ellers brugte vi tiden på skolen, hvor vi så film og slappede af, og forberedte os på at tage til New York.”

2. uge, Albany, New York
”Vi tog først til Albany, og så videre til New York, hvor vi skulle være i 3 dage. Vi besøgte Wall Street, som er der hvor børsen ligger. Jeg syntes det var underligt, fordi man kun har set det i fjernsynet.  Vi besøgte også Times Square, som er en kæmpe gågade med mange forretninger. Vi så Frihedsgudinden, og det var spændende at se. Vi tog også en tur i Central Park, der er en kæmpe stor park i midten af New York.
Jeg blev meget overrasket over skyskraberne, for det er vi jo ikke vant til at se her i Danmark. De var helt enormt store.”

3. uge, IICD
”Vi var i Albany, der er en lille købstad. Her kiggede vi på forretninger og var ude at handle. Det var en rigtig hyggelig lille by.
Vi var også ude og se NBA. Jeg er helt vild med basketball, og det var rigtig fedt at være der. Det var Potsdam Chelsea og New York der spillede mod hinanden.”
Jeg syntes, at menneskene i USA var rigtig flinke. Når vi spurgte om vej, var de altid rigtig hjælpsomme.

4. uge, Washington
Så kørte vi til Washington DC, som er hovedstaden i USA. Det tog 8 timer at køre derhen. Vi var afsted med Kiki, vores vært, og Adrianno, som er elev på IICD. Vi var ude og se Vietnam og Korea monumenterne, der står til minde om de faldne soldater i krigene. Det gjorde stort indtryk på mig, fordi jeg interesserer mig meget for de krige, USA har ført.
Jeg kunne godt tænke mig at lære mere om borgerkrigen, fordi det er både om slaver, og nord og syd, og det er rigtig spændende. Vi så en statue af Abraham Lincoln, som var præsident dengang.
Vi så det hvide hus, og det var spændende. Det er et rigtig stort flot hus. Vi tog mange billeder af det.

Andet
”Det bedste var at være i Washington, fordi det var sjovt og spændende. Det var også her vi fik set krigsmonumenterne, som jeg især synes er spændende. Det skønnes at  4 millioner civile blev dræbt eller såret i Vietnamkrigen under bombardementerne. 13 millioner tons bomber - svarende til sprængkraften i 450 Hiroshima-bomber - blev smidt over Vietnam, Laos og Cambodia.
Jeg kunne rigtig godt lide USA, men jeg kan bedre lide Afrika, fordi folk er mere venlige.
Forskellen på Danmark og USA er at alt er større (han smiler), og så er der mere travlt. Det er mest i de store byer, i de mindre byer er der ikke så travlt.

Jeg vil også takke IICD og Rolf for at tage sig godt af os alle 4 uger.”

USA1 USA2 USA3